Τζώρτζης Ιωάννης

Είναι δημοσιογράφος – συγγραφέας, δημοσιολόγος, αναλυτής διεθνοπολιτικών εξελίξεων και έχει διατελέσει σύμβουλος Τύπου (Βιέννη, Βουδαπέστη, Ζάγκρεμπ, Σεράγεβο και Μόσχα). Κατάγεται από τη Θεσπρωτία, ζεί και εργάζεται στην Αθήνα από τη δεκαετία του ΄60.

Αποφοίτησε από το Ζ΄ Νυκτερινό Γυμνάσιο Παγκρατίου. Έχει κάνει σπουδές πολιτικής επιστήμης (Πάντειος ΑΣΠΕ), νομικών (ΕΚΠΑ) και μεταπτυχιακές (πολιτολογία, διεθνές δίκαιο, κοινωνιολογία) με υποτροφία FΕS στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.

Εργάστηκε στην Deutsche Welle, πολιτικός συντάκτης στην ΕΡΤ-2, αρθογράφος σε ημερήσιες εφημερίδες (ΤΑ ΝΕΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κ.ά) και σε εβδομαδιαία φύλλα (Κυριακάτικη Ε. κ.ά.).

Σήμερα αρθγράφει στην εφημερίδα ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ, στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ και στην εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ Ηγουμενίτσας. Είναι συγγραφέας πολιτικο-επιστημονικών έργων και λογοτεχνικών δοκιμίων (στο περιοδικό (δε)κατα κ.ά.). 

Έχει διατελέσει πολιτικός κρατούμενος στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας. Tου έχει απονεμηθεί το παράσημο του μεγάλου αργυρού σταυρού της Δημοκρατίας της Αυστρίας.

Είναι πατέρας δύο παιδιών.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Κιν.: 6932744333
email: tzortzis@orthiaellada.gr