Ζαράγκα Καλλιόπη

Είναι υπάλληλος στον Τομέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών Ανατολικής Αττικής (ΤΑΕΦΚ) του ΥΠΟΜΕΔΙ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ν.Ιωνία Αττικής και από το 1988 κατοικεί μόνιμα στο Μαραθώνα.
Από το 1978 εργάστηκε σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και στη συνέχεια, από το Μάιο του 1981 έως και τον Νοέμβριο του 1991, στην Πολεμική Βιομηχανία (Ε.Β.Ο.) ως βοηθός προσωπάρχη. Κατά την περίοδο αυτή ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Ήταν μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργατοϋπαλλήλων της Ε.Β.Ο., εκπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καθώς και στην Ομοσπονδία Βιομηχανικών Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων (ΟΒΕΣ).

Από το 2006 απασχολείται στο Δήμο Μαραθώνα, αρχικά στην υπηρεσία αλλοδαπών και από το 2010 στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου με κύριο αντικείμενό της τις ξεναγήσεις και την υποστήριξη του προγράμματος «ψάξε και βρες», (εκπαιδευτικό παιχνίδι ανακάλυψης του Μουσείου για παιδιά Δημοτικού – Γυμνασίου). Παράλληλα συμμετείχε για πολλά χρόνια στους συλλόγους γονέων των σχολείων του Μαραθώνα, ως πρόεδρος του Δ.Σ. των συλλόγων γονέων του Γυμνασίου και Λυκείου του Μαραθώνα.
Από το 2005 ανέπτυξε έντονη αγωνιστική δράση στο τοπικό πρόβλημα του ΧΥΤΑ Γραμματικού, αρχικά ως απλή πολίτης και από το 2006 και μετά ως μέλος της «Συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Γραμματικού». Από τον Ιούλιο του 2008, περίοδος που έγινε η εισβολή των ΜΑΤ στο Γραμματικό και η περιοχή τέθηκε υπό καθεστώς αστυνομικής επιτήρησης, συνελήφθη και προσήχθη αρκετές φορές μαζί με άλλους συναγωνιστές της.

Είναι έγγαμη με τον Αλέξανδρο Κοροβέση και μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Τηλ.: 2294055076
Κιν.: 6985677805
e-mail: zaragka@orthiaellada.gr

Facebook: https://www.facebook.com/popi.korovesi
web site: https://iepoxitonakron.blogspot.com